Diverse
E-cards


Advertentie
Uw advertentie hier?
Klik voor info

Steun ons!

Websitemenu

Infobox
Deze scroller blijft bij een mouse-over gewoon staan.

Inleiding

Wanneer blijkt dat iemand pijn krijgt die om welke reden dan ook niet meer over gaat, krijgt hij/zij vaak te horen: "Je moet er maar mee leren leven." Dit is een zin die je vaak te horen krijgt en waar je als chronische pijnpatient niet direct weg mee kunt.
Link

Doelstelling

De stap naar een patienten-organisatie is heel moeilijk, want daarmee geef je in feite aan dat je "iets mankeert"...
Link

Jaarprogramma

Onze maandelijkse thema bijeenkomsten
Link

Levensverhalen

Op deze pagina vind je ingezonden ervaringen van bezoekers. Soms positieve, soms negatieve ervaringen. Geen verhaal is hetzelfde. Wanneer je deze pagina leest...
Link

E-cards - Iemand een kaartje sturen?
Verstuur nu gratis een e-card! Leuk om te geven, leuk om te ontvangen!
Link

De meest recente up-to-date medische informatie
Deze info heeft een automatische aanvulling van nieuwe artikels
Link

Steek eens een kaarsje aan voor iemand

Brand hier een kaarsje
Link


Informatieve onderwerpen
Honderden paginas medische informatie, constante aanpassing en uitbreiding van info op deze pagina
Link

Ledenblad Prikkel
Alle betalende leden ontvangen 10 maal per jaar ons tijdschrift Prikkel. Hiervoor hebben we de steun van Stef Dehantschutter die hoofdredacteur van Prikkel is en op een erg professionele...
Link

Lid worden?
Waarom lid worden ? Hoeveel is het lidgeld ? Wat mag ik verwachten als lid? Nog vragen? Voorbeeld ledenblad Prikkel
Link

Waar kan je ons vinden?
Bijeenkomstlokatie Chronische Pijn vereniging. Gebruik: Verschuif met het "handje" de kaart en bereken je route...
Link

Sitemap site
Het volledige site overzicht
Link

Bijeenkomst foto's
Iedere maand nieuwe foto's van onze bijeenkomsten
Link

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
april 20, 2018, 06:58:51 pm

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

10 gasten, 1 lid
Happy

Seleteer een stijl


Onze favorieten

Heb je een site/blog en wil je ook bij onze linkpartners en deze random linkpartners? Gebruik dan het formulier op deze pagina
Totale paginaviews sinds 05/02/2006


Monitored by BelStat - Your Site Counts
Update kaarsjespagina: Voor Giz
| | |   Succes en goede moed voor de behandeling van de huidkanker. We duimen voor een positief resultaat. Sterkte. | | |  
Van: Ismelien

 

Auteur Topic: Even mezelf voorstellen  (gelezen 243 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Kris VD

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 3
Even mezelf voorstellen
« Gepost op: april 30, 2017, 10:47:04 am »
Hey iedereen,

Hierbij een kleine voorstelling van mezelf.

Ik ben Kris, ben ondertussen 40 jaar jong (maar voel me soms een pak ouder), ik woon in Stekene, BelgiŽ en heb 3 rug operaties achter de rug.

Mijn eerste ervaring met hernia is nu ongeveer 18 jaar geleden, ik werkte als magazijnier en ben toen met mijn hoofd ergens tegen gelopen en achterover op mijn kont beland, de dag nadien begon de pijn te komen, vooral uitstraling naar mijn been, ik kon niet zitten of staan enkel liggen bracht verlichting. Door de dokter vastgesteld dat ik met een hernia zat waardoor ik 3 epidurales gekregen heb. Dit bracht voor mij geen beterschap waardoor ik een maand of 4 later besloten heb om me te laten opereren in het OLV ziekenhuis te Aalst. Dit was voor mij een hele goede oplossing daar ik toch een jaar of 6 pijnvrij door het leven kon gaan. Tijdens deze pijnloze jaren kon ik terug alles doen, ik sporte elke week enkele keren, het werk ging goed, maar dit bracht op termijn terug pijn met zich mee waardoor ik terug naar de specialist ging. Toen is er vastgesteld dat mijn tussenwervelschijf L5-S1 volledig versleten was, hierdoor blokkeerde mijn rug regelmatig en kon ik niet meer rechtop staan, wel voorovergebogen, maar de rug rechten lukte niet meer, dit heeft nog een jaar aangesleept en is er in overleg met dr. Alessi van AZ Sint Lucas te Gent overgegaan tot het plaatsen van Discusprothese. Ook hier heb ik een hele goede ervaring mee, weer jaren goed geweest, weer jaren kunnen sporten, bewegen, alles doen wat ik wou. En de laatste keer dat ik geopereerd ben was ook voor een hernia, in Sint-Lucas, epidurale werkte niet voldoende en ben toen weer geopereerd geweest, met het gekende resultaat.

Afgelopen maanden begin ik terug last te krijgen van mijn rug die regelmatig blokkeerd, ontstekingen die opspelen en daardoor parten begint te spelen. Gisteren ben ik terug naar de dokter geweest om de pijn weg te krijgen, maar nog geen resultaat.

Ik weet dat dit voor de rest van mijn leven een pijnpunt zal zijn, een zwakte. Maar dat wil niet zeggen dat ik geen advies wil natuurlijk, ik wil vooral weten of er onder jullie nog mensen zijn dit mijn verhaal een beetje herkennen, wat hun pad is dat ze bewandeld hebben, misschien dat er zaken zijn die ik niet weet of overwogen heb, jullie ervaringen en vooral jullie steun, we staan er gelukkig niet alleen voor.

Alvast bedankt om me toe te laten tot dit forum en hopelijk tot binnenkort.

Groetjes
Kris

Offline admin

 • Forumbeheerder
 • Administrator
 • Admiraal
 • *******
 • Berichten: 1797
 • Geslacht: Man
 • Lotgenoten bieden steun, hulp en (h)erkenning
  • Chronische pijn vereniging
Re: Even mezelf voorstellen
« Reactie #1 Gepost op: april 30, 2017, 10:54:58 am »

Dank je voor uw voorstelling, vanaf nu heb je toegang tot het gehele "openbare" forum

Online Happy

 • Senior
 • *****
 • Berichten: 404
 • Geslacht: Vrouw
Re: Even mezelf voorstellen
« Reactie #2 Gepost op: april 30, 2017, 11:28:27 am »
 :tekst_smile4:
Ik hoop dat je hier een beetje vind wat je zoekt, maar we zijn allemaal lotgenoten in pijn.

Je hebt al behoorlijk wat ellende achter de rug, en de wetenschap dat het een pijnpunt voor de rest van je leven is, dat is geen fijne wetenschap.

Maar je kan het hier gerust van je afschrijven.

Neem je tijd en vraag het gewoon als je wat wil weten.

Offline CRPSbe

 • CPF Moderator
 • 1ste klasse forummer
 • *
 • Berichten: 7965
 • Geslacht: Vrouw
  • CRPS in BelgiŽ, een vrouw met de aandoening
Re: Even mezelf voorstellen
« Reactie #3 Gepost op: april 30, 2017, 11:46:14 am »
Ik ben Kris, ben ondertussen 40 jaar jong (maar voel me soms een pak ouder), ik woon in Stekene, BelgiŽ en heb 3 rug operaties achter de rug.

Welkom, Kris! :)
Groetjes! :slider_bear10:

Offline Marcel

 • Captain
 • *******
 • Berichten: 1461
 • Geslacht: Man
  • "LevensneveL"
Re: Even mezelf voorstellen
« Reactie #4 Gepost op: april 30, 2017, 03:06:35 pm »
.
Hallo Kris.

Hartelijk welkom op ons

ďLichtpuntjeĒ

De enige plaats waar voor
al je vragen en noden
een antwoord is te vinden,
van een hele groep,
echte vrienden
die je gratis en voor niets,
hun hulp en steun aanbieden.

©Marcel

Met vriendelijke groetjes van, Marcel.
.
--------------------------------------
"Bezit je niet wat je op prijs stelt,
    stel dan op prijs wat je bezit."
--------------------------------------

Offline ismelien

 • CPF Moderator
 • 1ste klasse forummer
 • *
 • Berichten: 10493
 • Geslacht: Vrouw
Re: Even mezelf voorstellen
« Reactie #5 Gepost op: april 30, 2017, 11:04:09 pm »
Hallo Kris,op dit pijnforum. Hier kan je terecht met vragen, pijn, frustraties of om je verhaal eens te vertellen - meerdere malen zelfs als je daar behoefte aan hebt - of om eens stoom af te laten. Je krijgt het begrip dat je in het gewone dagelijkse leven niet altijd krijgt.

Dit forum bevat een schat aan informatie over heel veel aandoeningen en behandelingen.


Je kan best een eigen topic aanmaken Ė indien mogelijk  in het gepaste subforum -  waar je dan alles kwijt kan : je eigen ervaringen, vragen, bedenkingenÖ.
Op die manier staan alle reacties samen. Dat is voor jou overzichtelijker en voor de andere forumleden makkelijker om alles te volgen. Bovendien zijn de verschillende subfora meer afgeschermd waardoor enkel geregistreerde leden er kunnen  lezen en reageren. Dit in tegenstelling tot dit welkomsttopic waar iedereen kan lezen. Deze werkwijze garandeert meer privacy aan de deelnemers-lotgenoten.

Een heel belangrijke pijler op dit forum is het lotgenotencontact. Je komt hier "thuis" bij mensen die in een gelijkaardige situatie leven en het maakt niet veel uit om welke aandoening het gaat. Pijn is pijn.
Bepaalde problemen zijn voor alle pijnpatiŽnten gelijklopend en juist de diversiteit maakt het forum nog meer waardevol. Tips voor een bepaalde aandoening kunnen ook mensen met een andere aandoening helpen.

Wat je van ons niet mag verwachten, is een diagnose, medisch advies...   Dit is het domein van de artsen. We kunnen hoogstens onze ervaringen geven.

Je zal merken dat hier heel weinig over de toekomst - en al zeker niet de verre toekomst - gesproken wordt. We leven in het heden en bekijken het dag voor dag; of als zelfs dat te moeilijk is : uur per uur. Te ver vooruit willen kijken, zorgt voor meer angst en onzekerheid wat dan weer zorgt voor extra stress en dat kan je best missen.


Dit is een pijnforum maar dat betekent  zeker niet alleen kommer en kwel.  Integendeel; er is plaats en ruimte om mooie momenten te delen. In ons virtuele praatcafeetje wordt er over van alles gepraat en zo leer je de mens achter de ziekte en/of pijn wat beter kennen. ďGedeelde smart is halve smart; gedeelde vreugde is dubbele vreugdeĒ zijn hier echt geen loze woorden.

Elke week wordt een nieuw praatcafeetje geopend en na een poosje worden deze praatcafeetjes verplaatst naar  het archief.   Dat is ťťn van de redenen waarom medische onderwerpen  best in de specifieke subfora worden geplaatst.
 

Verken het forum op je eigen tempo en zeker niet aarzelen als er iets niet duidelijk is. Er is altijd wel iemand die je op weg kan helpen.

In het begin twijfel je misschien nog waar je je berichtje het beste kan posten maar laat dat je zeker niet weerhouden om iets te posten. Als het niet op de juiste plaats staat, zal ťťn van de moderatoren het zonder problemen verplaatsen. Alles is nieuw en onbekend en in het begin is iedereen wat onzeker.

Ik hoop dat je je hier snel thuis voelt en wens dat het forum iets voor jou kan/mag betekenen.

In elk geval  bedankt voor je  voorstelling en het vertrouwen dat je ons geeft.

Veel goede moed.

Van harte,

Offline annemie

 • Topper
 • *********
 • Berichten: 2029
 • Geslacht: Vrouw
Re: Even mezelf voorstellen
« Reactie #6 Gepost op: mei 08, 2017, 12:49:48 pm »
Dag Kris,

welkom hier op het forum.

Dat is niet niks wat je hier allemaal schrijft.

Verken het hier allemaal op je eigen tempo.

Je verhaal kan je hier zeker kwijt. We kennen elkaar dan wel niet maar dat is soms een meerwaarde vind ik persoonlijk.
hoe zwaar het soms ook is, aan de horizon schijnt de zon!