Diverse
E-cards


Advertentie
Uw advertentie hier?
Klik voor info

Nuttige basis info pijn

Nuttige basis info pijn
Uitgebreide medische informatie

Steun ons!

Websitemenu

Infobox
Deze scroller blijft bij een mouse-over gewoon staan.

Inleiding

Wanneer blijkt dat iemand pijn krijgt die om welke reden dan ook niet meer over gaat, krijgt hij/zij vaak te horen: "Je moet er maar mee leren leven." Dit is een zin die je vaak te horen krijgt en waar je als chronische pijnpatient niet direct weg mee kunt.
Link

Doelstelling

De stap naar een patienten-organisatie is heel moeilijk, want daarmee geef je in feite aan dat je "iets mankeert"...
Link

Jaarprogramma

Onze maandelijkse thema bijeenkomsten
Link

Levensverhalen

Op deze pagina vind je ingezonden ervaringen van bezoekers. Soms positieve, soms negatieve ervaringen. Geen verhaal is hetzelfde. Wanneer je deze pagina leest...
Link


De meest recente up-to-date medische informatie
Deze info heeft een automatische aanvulling van nieuwe artikels
Link

Steek eens een kaarsje aan voor iemand

Brand hier een kaarsje
Link


Informatieve onderwerpen
Honderden paginas medische informatie, constante aanpassing en uitbreiding van info op deze pagina
Link

Ledenblad Prikkel
Alle betalende leden ontvangen 10 maal per jaar ons tijdschrift Prikkel. Hiervoor hebben we de steun van Stef Dehantschutter die hoofdredacteur van Prikkel is
Link

Lid worden?
Waarom lid worden ? Hoeveel is het lidgeld ? Wat mag ik verwachten als lid? Nog vragen? Voorbeeld ledenblad Prikkel
Link

Waar kan je ons vinden?
Bijeenkomstlokatie Chronische Pijn vereniging. Gebruik: Verschuif met het "handje" de kaart en bereken je route...
Link

Sitemap site
Het volledige site overzicht
Link

Bijeenkomst foto's
Iedere maand nieuwe foto's van onze bijeenkomsten
Link

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
maart 21, 2023, 11:42:33 pm

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

4 gasten, 0 leden

Seleteer een stijl


Onze favorieten

Heb je een site/blog en wil je ook bij onze linkpartners en deze random linkpartners? Gebruik dan het formulier op deze pagina
Update kaarsjespaginaVoor Iedereen
| | |    Aan iedereen die vrijwillig zijn steentje bijdraagt om het leven van de vele mensen met chronische pijn te verbeteren: VAN HARTE DANK!| | |  
Van: 't Lichtpuntje

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Heel terecht dat Vrijwilligers een hele week extra aandacht vragen.  Als alle vrijwilligers zouden wegvallen, zou een heel systeem ineen zakken.  Vrijwilligers zijn niet weg te denken in onze maatschappij.


Vrijwilliger


Dit symbolisch bloemetje is meer dan verdiend.
2
Super blij met al de vrijwilligers die hun inzetten voor de maatschappij, vol liefde en met grote inzet, belangeloos, maar voor de medemens.

Bedankt allemaal, super bedankt want dankzij jullie wordt de wereld een stukje mooier en worden er velen geholpen vooral gehandicapten, mensen met chronische pijnen.

 :1_bigone1: :1_bigone1: :1_bigone1:
3
Alle vrijwilligers : bedankt!!!
5
Welkom op het chronisch pijn forum: / Re: Even voorstellen
« Laatste bericht door Ranas Gepost op februari 24, 2023, 12:17:54 pm »
Dank je wel allemaal voor het hartelijke welkom!

Een luisterend oor helpt in mijn ogen ook in de hele pijnproblematiek. Dus nogmaals dank je wel!
6
Welkom op het chronisch pijn forum: / Re: Even voorstellen
« Laatste bericht door Happy Gepost op februari 24, 2023, 11:31:46 am »
 :tekst_smile4:
7
Welkom op het chronisch pijn forum: / Re: Even voorstellen
« Laatste bericht door ismelien Gepost op februari 23, 2023, 09:20:47 pm »
Ranas,

Welkom op dit forum.  Je kan hier terecht om je verhaal te doen, je hart te luchten en ervaringen van lotgenoten te lezen. 
Maar we zijn geen artsen en kunnen je bijgevolg ook niet adviseren wat voor jou de juiste medicatie is.  Dat is zeker niet de bedoeling van dit forum. 

Dit voorstel-topic is voor iedereen te lezen maar ik heb gezien dat je al een eigen topic hebt geopend.  Dat staat meer afgeschermd en is alleen toegankelijk voor geregistreerden.

Heel veel goede moed.
8
Welkom op het chronisch pijn forum: / Re: Even voorstellen
« Laatste bericht door mia Gepost op februari 14, 2023, 05:01:47 pm »
dag Ranas. Welkom op het forum. Je kan veel lezen van lotgenoten en ook moeilijkheden van je af schrijven. Er is altijd wel een luisterend (lezend) oor... Er is ook een cafeetje waar over andere zaken gesproken (geschreven) wordt...
9
Welkom op het chronisch pijn forum: / Re: Even voorstellen
« Laatste bericht door admin Gepost op februari 14, 2023, 03:52:36 pm »

Dank je voor uw voorstelling, vanaf nu heb je toegang tot het gehele "openbare" forum
10
Welkom op het chronisch pijn forum: / Even voorstellen
« Laatste bericht door Ranas Gepost op februari 14, 2023, 02:23:11 pm »
Hoi,
Al meerdere jaren ben ik op de sukkel met chronische pijn. Een 8-tal jaar geleden hebben ze na ongeveer 6 jaar te zoeken naar oorzaak en oplossingen voor mijn pijn een neurostimulator ingepland voor neuropatische pijn. Deze heeft mij zo goed als pijnvrij gehouden, ik kon terug genieten van het leven en halftijds gaan werken onder progressieve werkhervatting.

Tot juni 2022. Om een nog onbekende reden kreeg ik terug pijn, eerst op een andere plaats, wel in dezelfde regio. Maar na een aantal maanden met pijn rond gelopen te hebben, kwam ook de vorige pijn gedeeltelijk terug door mijn neurostimulator heen. Vanaf juni terug de medische mallemolen in, terug geen duidelijke oorzaak van de pijn. In augustus een operatie voor mijn nieuwe pijn, maar de pijn bleef...

Volgens het pijncentrum kan na 1,5 maand een pijn al neuropatisch worden, zeker als je systeem al overprikkeld is zoals bij mij het geval was door mijn eerste pijn. En dan kan de eerste pijn extra geprikkeld worden, waardoor ik dus effectief pijn op de eerste plaats kan ervaren die niet meer helemaal door neurostimulator op te vangen is….

Door medicatie tegen neuropatische pijn die niet aanslaat of extreme bijwerkingen heeft, het blijven uitproberen van andere medicatie, de lange wachttijden voor (vervolg)afspraken met specialisten en pijncentra, een huisarts die een tijd afwezig was en nu bijna op pensioen gaat, voel ik me vaak aan mijn lot over gelaten met mijn pijn. Het voelt vaak alsof ik mijn eigen dokter ben, en zelf moet bepalen wat de oorzaak is en welke behandeling er gevolgd zal worden….

Sinds juni 2022 ben ik ook terug weer volledig op invaliditeit. Ook dit zorgt in mijn hoofd voor de nodige extra spanning (kan ik nog ooit aan het werk, wanneer, hoe loopt het met mijn progressieve werkhervatting,…).

Mijn huisarts heeft me nu, omdat de vervolgafspraak van het pijncentrum pas binnen 3 maanden is (ook al vroeg ik om snelle vervolgafspraak omwille van uitproberen van nieuwe medicatie) eindelijk geholpen om mijn pijn terug wat onder controle te brengen, zodat ik terug wat meer levenskwaliteit heb. Maar wel met morfine… ik vermoed dat het pijncentrum ook dit pad zou ingeslagen zijn, maar welke morfine net en hoeveel weet ik natuurlijk niet… De morfine helpt, maar ook bij het bepalen van de juiste dosis voel ik me meer op mezelf aangewezen. Ik heb terug levenskwaliteit, maar tegelijkertijd denk je wel, morfine, is al weer een grote stap op de pijnladder…

Mijn huisarts denkt dat mijn pijn komt door een trauma uit het verleden: “ah ja, ze vinden geen oorzaak, dus dan is het psychisch”. Ik moest een afspraak maken met een psychiater van de huisarts. Hier was ik wel even van de kaart van… Lichaam en geest zijn een, door pijn wordt ook mijn psychisch welzijn beďnvloed. Dat besef ik, dus ik heb een afspraak bij een psycholoog van het pijncentrum gemaakt. Maar om ervan uit te gaan dat de pijn komt door een trauma uit het verleden vind ik, nu zonder verder onderzoek, veel te kort door de bocht!
Hopelijk kan na de afspraak met de psycholoog ook de vervolgafspraak met het pijncentrum vervroegd worden. Want tenslotte heb je wel een afspraak bij een pijncentrum zodat zij, als specialist, je met je pijnmedicatie kunnen begeleiden…

Omdat ik me wat aan mijn lot overgelaten voel door de medische wereld, dacht ik nu mijn licht eens op te steken bij lotgenoten. Vandaar dus mijn aanmelding op dit forum.

Groetjes Ranas
Pagina's: [1] 2 3 ... 10